Kiezen 🐴

Een ezel staat midden tussen een baal stro en een bak water.

Hij heeft honger en dorst. Hij kijkt links, hij kijkt rechts. De ezel twijfelt. Eerst eten? Of eerst drinken? De ezel blijft twijfelen. Eerst eten? Of eerst drinken? Hij kan niet kiezen. Eerst eten? Of eerst drinken? De ezel kiest niets, blijft staan in het midden, en sterft van de honger en de dorst.

Arme ezel.

Of, wat een domme ezel, denk je misschien. Hij kan toch eerst stro eten, en dat daarna wegspoelen met verfrissend water? Of, als hij echt dorst heeft, drinkt hij eerst wat water, en begint hij daarna aan die heerlijke baal stro? Wat maakt het uit…

En dat is precies het punt: soms sta je voor een keuze, en maakt het niet uit. Als je maar iets kiest.

Toch ben ik veel vaker dan ik wil toegeven, die ezel.

Na een week vakantiepauze van de nieuwsbrief had ik teveel ideeën om over te schrijven. Dus daar stond ik. Tussen alle bakken met mogelijke onderwerpen. En ik, de ezel, koos niets.

Het gevolg was twee extra weken vol onnodige twijfel. Zonder nieuwsbrief. Terwijl elke keuze beter was geweest dan geen keuze.

Kortom, soms heb je bakken met mogelijkheden. En dan is de enige tip: ben niet zo dom als ik. En gun jezelf een keuze.

Tot volgende week,
Kevin

Ps; Ik ben trouwens gek op ezels hoor. Ook al is dit een paard. Of is het toch een ezel? Laat maar, ik kan niet kiezen...


♥️ Mijn Favoriete Dingen


📕 Boekentips voor (aanstaande) ouders

In de vorige nieuwsbrief deed ik een oproep voor een vriend. Jullie stelden niet teleur. En gaven tientallen boekentips voor (aanstaande) ouders. Het meest gegeven advies was trouwens om vooral je eigen gevoel te volgen. Het ‘instinct’ (b)lijkt vaak een goede raadgever. Toch zal die vriend een aantal van jullie aanbevelingen lezen. En ik deel graag de ervaringen. Voor nu, bedankt. Namens die vriend natuurlijk!

🎬 Film: Air

De (bioscoop)film Air vertelt het verhaal hoe Nike, Michael Jordan als sponsoratleet wist te contracteren. En daarmee uiteindelijk de complete markt innoveerde. Het is een voorbeeld van hoe iemand compleet anders naar hetzelfde kan kijken, en daardoor iets anders ziet. Een verhaal dat alleen achteraf logisch is. Fantastisch gespeeld door onder andere Matt Damon en Ben Affleck.

🎬 Film: Top Gun: Maverick

Na de geslaagde bioscoopavond vroeg ik mijn vrienden: ‘Welke film moet ik kijken als ik alleen ben’? Het unanieme antwoord: Top Gun: Maverick. En die stelde absoluut niet teleur. Ondanks een ietwat voorspelbare verhaallijn, zitten er leuke bochten, genoeg snelheid, en verrassende wendingen in. Kijkt dus lekker weg!

✍🏼 Quote van de week

Het had de slogan van Nike kunnen zijn, maar hij komt uit Top Gun: Maverick. In lijn met het thema van deze nieuwsbrief. Soms werkt nog meer nadenken je juist tegen. En heb je gewoon iets te doen.

“Trust your instincts. Don’t think, just do”

— Tom Cruise als Pete ‘Maverick’ Mitchell



Deze post verscheen op 03/05/23 als nieuwsbrief. Wil je deze nieuwsbrief elke week in je inbox ontvangen? Meld je aan!

⬇️⬇️⬇️

Previous
Previous

Droog 🌧️

Next
Next

Efficiëntie 🔩