Nodig πŸ’»

Zoals je wellicht (niet) was opgevallen, was het hier een paar weken stil. Daar zijn uitstekende zelfverzonnen redenen voor.

Het opvallende, ik vind altijd dat ik mezelf eerst voor die stilte moet verantwoorden, voordat ik door kan met nieuwsbrieven maken zoals ik ze altijd maak.

Oftewel, alsof er eerst iets anders moet gebeuren, voordat ik kan doen wat ik eigenlijk wil doen.

Net zoals anderen nog steeds eerst van mij een wit polsbandje willen, voordat ze de 21 dagen niet klagen challenge kunnen doen.

Het is een curieus concept.

Dat je bijvoorbeeld eerst een nieuw horloge nodig hebt, voordat je kunt hardlopen. Of een handtekening van een opdrachtgever of leidinggevende, voordat je kunt beginnen. Of een nieuwe laptop, voordat je kunt schrijven.

En ja, ik ben schuldig geweest aan alledrie.

Het is marketing in zijn sluwste vorm. Maar dan niet op Instagram met ingewikkelde algoritmes, maar in je hoofd. Want als je er rustig over nadenkt, heb je (bijna) nooit eerst iets anders nodig voordat je kunt beginnen. Al helemaal niet van iemand anders.

Dus ren. Vergeet die handtekening. En maak een nieuwsbrief.

En mocht je je toch afvragen waarom het hier stil was β€” Dat vertel ik misschien in de volgende nieuwsbrief.

Als ik dan mijn nieuwe laptop heb natuurlijk.

Dus wellicht tot dan,
Kevin


β™₯️ Mijn Favoriete Dingen

πŸ“• Boek: Born to run van Christopher McDougall
Dit boek werd me aangeraden door mijn zwager. Later kwam ik er achter dat hij het zelf niet had gelezen. Maar het is een dikke tip. Als je van narratieve non-fictie houdt. En sport. En hardlopen. Het is dus niet voor iedereen. Maar het verhaal is fantastisch. Een journalist die op zoek gaat naar waarom leden van een Mexicaanse stam zulke ongekend goede ultralopers zijn, en verstrikt raak in een race.

πŸŽ₯ Documentaire: Mark Slats

Een aantal jaar terug ontmoette ik Mark Slats op een congres. Hij vertelde over hoe hij solo (en later in duo) de Atlantische Oceaan over roeide. Verbijsterend detail: Mark was als eerste solo roeier binnen. En voordat de nummer twee in de haven van Antigua was, had Mark met zijn aannemingsbedrijf alweer een uitbouw geplaatst. Hier in Nederland! Het is niet te bevatten. En toch lukt het de makers in deze documentaire. Complimenten! Kijk hier op Youtube.

✍🏼 Quote van de week

Vorige week was ik voor een experiment in de Lakenhal in Leiden. Daar stond deze quote van Johan Cruijff op de muur.

Als je ergens niet bent, ben je of te vroeg of te laat.


Deze post verscheen op 14/02/24 als nieuwsbrief. Wil je deze nieuwsbrief elke week in je inbox ontvangen? Meld je aan!

⬇️⬇️⬇️

Previous
Previous

Eigen plan πŸ•΅πŸΌβ€β™‚οΈ

Next
Next

Vergelijken πŸ›‘