Moeilijk 😄

Afgelopen weekend deed ik samen met een van mijn beste vrienden Martin Hersman mee aan Hyrox in Amsterdam: acht keer een kilometer rennen met daartussen steeds verschillende oefeningen. Van honderd meter lunges met twintig kilo in je nek tot een slee duwen met hondervijftig kilo er op.

Het koppel dat uiteindelijk de snelste is, wint.

Zoals je ziet hebben we gelachen. Het was goed voor de vriendschap en pittiger dan gedacht. En dat is niet erg, want ‘er vrijwillig voor kiezen om moeilijke dingen te doen, maakt het reguliere leven minder moeilijk.’

Dat is vrij vertaald de samenvatting van dit fragment uit de podcast van Joe Rogan.

Met name fysieke uitdagingen lenen zich hier goed voor. Het heeft veel voordelen om toe te werken naar iets wat je niet eerder deed. Niet alleen voor je gezondheid, maar juist ook voor je mentale gesteldheid. En als het dan echt een keer niet zo makkelijk is, is dat het in ieder geval niet voor het eerst.

Ok.

Nuance.

Moet je dan altijd maar grootse, gekke dingen doen en rammen met je kadaver?

Nee.

Alsjeblieft niet.

Gelukkig is moeilijk een relatief begrip. Wat voor de een een hele opgave is, is voor de ander gewoon woensdagmiddag. Zo deed Mark Slats zeven triatlons in zeven dagen. Zwom Ross Edgley om Groot-Brittannië heen. En vanaf 23 november rent Robin Imthorn tweehonderdvijftig kilometer in vijf dagen in de woestijn van Namibië. Over moeilijk gesproken.

Maar wat we nog wel eens vergeten, is dat uitdagingen als die van Mark, Ross en Robin niet van de ene op de andere dag ontstonden. Er gingen jaren aan vooraf. Boordevol met uitdagingen. Die op dat moment voor hun ook stuk voor stuk moeilijk waren.

Het is dan ook de kunst om wat voor jou moeilijk is, niet te vergelijken met wat moeilijk is voor een ander. En dat is waar nieuwsgierigheid een oprechte rol speelt. Want de vraag is niet, hoe doe ik meer dan iemand anders?

De vraag is: welke voor jou moeilijke uitdaging maakt je nieuwsgierig?

Tot volgende week,
Kevin

Ps; Robin, succes in de woestijn — you got this!
Pps; Koen bedankt voor de Hyrox uitnodiging.


♥️ Mijn Favoriete Dingen

🌵 250 kilometer voor mentale gezondheid
Als iemand dus iets moeilijks gaat doen om aandacht te vragen voor mentale gezondheid, is het Robin Imthorn van Five Five Out. Hij liep eerder 5 marathons in 5 dagen. Op het moment van schrijven, vliegt hij morgen naar Namibië, om op 23 november te begin aan zijn toch van 250 kilometer door de woestijn. Meer over zijn initiatief en mogelijkheden om hem te ondersteunen vind via zijn LinkedIn of Instagram.

💪🏼 HYROX Maastricht: 20 januari 2024

Mocht je denken, leuk — een (moeilijke) uitdaging! Op 20 januari 2024 is Hyrox Maastricht. Dit is overigens niet gesponsord. Ik vond het gewoon een oprecht leuk event. Dus samen of alleen, meld je aan en begin 2024 sportief.

📰 Een papieren krant

Ook dit is niet gesponsord, maar we hebben hier thuis sinds een aantal maanden weer een papieren krant. Het was oorspronkelijk om qua schermtijd het goede voorbeeld te geven aan onze dochter. Inmiddels is het een standaard ochtendritueel geworden om ontspannen door de krant te bladeren. En ja, papier wint van steen. Euh, digitaal. Je kunt bijvoorbeeld via deze website een proefabonnement nemen: 4 weken voor 4 euro.

✍🏼 Quote van de week

“Niemand heeft het recht een amateur te zijn op het gebied van fysieke training. Het is een schande om oud te worden zonder al het moois te ontdekken waar je lichaam toe in staat is.”

— Martin Hersman
(O nee, Aristoteles)


Deze post verscheen op 09/11/23 als nieuwsbrief. Wil je deze nieuwsbrief elke week in je inbox ontvangen? Meld je aan!

⬇️⬇️⬇️

Previous
Previous

Vergelijken 🛑

Next
Next

Groep 8 🔺