Luchtigheid ⛅️

Nieuwsbriefvriend(in),

Paulien Cornellise heeft de gave het absurde te zien in wat we allemaal normaal vinden.

Elke zaterdag schrijft ze over wat haar is opgevallen een column van 150 woorden op de voorpagina van de Volkskrant.

Over het uitzwaaien van haar kinderen die in een bus met geblindeerde ramen op schoolreisje gaan. Over oneindige hoestbuien bij de kapper. En over het knagen van rauwe wortels in een volle trein.

Er is meestal geen diepere boodschap. Geen wetenschappelijke onderbouwing. Alleen een scherpe observatie, die met luchtigheid is beschreven. Ik vind het verreweg het leukste stukje van de krant. Altijd een glimlach.

En elke keer denk ik: hoe leuk om ook zulke luchtige stukjes te schrijven? Niet over het grootse. Juist over het alledaagse. Over dat wat je kunt herkennen.

Maar nog voor mijn enthousiasme op zijn hoogtepunt is, is de onmiddellijke gedachte: maar ja, wie ben ik? En wie zit daar nou op te wachten? Ik ben geen columnist.

Het is gek om stil te staan bij hoeveel dingen je wel of niet doet, door de verwachtingen die je jezelf aanpraat. Of door verwachtingen van anderen. Die je jezelf trouwens ook aanpraat.

Het is zonde. Wel nieuwsgierig zijn. En daar niets mee doen. Wat een verspilling.

Misschien volgende week?
Kevin


♥️ Mijn Favoriete Dingen

📕 Boek: Working Identity van Herminia Ibarra

Jezelf opnieuw uitvinden is een weerbarstig proces. Het traditionele: eerst bedenken wat je wilt en dan pas handelen is omgekeerd. Inzicht komt niet vóór actie, inzicht komt voort úít actie; want we ontdekken niet wie we zijn in de theorie, maar in de praktijk. Dat is de essentie van Ibarra’s boek wat ik maandag op LinkedIn behandelde voor de wekelijkse boekenweek. Daarom is het volgen van je nieuwsgierigheid juist wél wat je te doen hebt.

✍🏼 Quote van de week

Het loslaten van de verwachtingen van anderen kan daarbij dus helpen:

I came to realize that expectations really don’t matter and that people don’t care about you that much, as much as you think … You don’t really need to worry about other people. Worry about yourself and that what you do is right.”

— Inbee Park

🎥 Documentaire: Beckham

Anderen zijn niet druk met jou, maar met zichzelf. Behalve als je David Beckham bent. Dit is een onwerkelijke documentaire die laat zien wat het met je doet als je kapsel voorpaginanieuws is. Het is bijna niet uit te leggen. Behalve door de makers van deze 4-delige serie. Die zijn net zo goed als Beck’s zijn vrije trappen!


Deze post verscheen op 19/10/23 als nieuwsbrief. Wil je deze nieuwsbrief elke week in je inbox ontvangen? Meld je aan!

⬇️⬇️⬇️

Previous
Previous

Boek: Master of Change

Next
Next

Boek: Working Identity