Draagzak 👶🏼

Nieuwsbriefvriend(in),

Vorige week werd me gevraagd: “Heb je daar een zak aardappelen of zit er echt een baby in?”

Het was al donker. En de vrouw die haar twee honden uitliet, bedoelde het goed.

Ik lachte en ze zei gelijk: “Krampjes zeker?”

“Uhuh,” was mijn reactie in afwachting van een lijst aan goedbedoelde adviezen die we uiteraard allemaal al hadden geprobeerd.

“Vervelend. Maar goed dat je haar rustig hebt. Ik heb er drie. Het gaat wel over. Je doet het goed. Fijne avond.”

Het is niet per se dat ik zocht naar een compliment van een vreemde om 11 uur ‘s avonds, maar het deed me goed.

Want we hebben dus sinds acht weken een baby. En het is fantastisch. Alle clichés zijn waar. Ik smelt tien keer per dag. En ik ben nog verliefder en heb nóg meer bewondering voor mijn vriendin.

Kortom, ze maakt ons dolgelukkig. En ik kan het van harte aanbevelen.

Ook heeft ze — net zoals alle andere baby’s ter wereld — krampjes. En ja, er zijn schema’s, curves, sprongetjes, druppels, apps, en filmpjes met 6 geheime trucs om het allemaal te stoppen, maar ze werken niet.

En de draagzak wel.

We hebben ontdekt dat als ze ontroostbaar is, de draagzak uitkomst biedt. Voor haar. En dus ook voor ons. Waarom? Geen idee. Maar het werkt.

En daarom loop ik dus af en toe om 11 uur ‘s avonds rondjes. Met een slapende baby op mijn buik.

Experimenteren om te ontdekken wat werkt, is wat ik dagelijks doe. Maar soms ben je niet op zoek naar nog meer tips. En is het enige wat echt werkt, een klein beetje begrip.

Tot volgende week,
Kevin

Ps; ik ben vanaf deze week weer aan het werk. Dus ik beloof dat de nieuwsbrief van volgende week weer meer inhoudelijke info bevat. Mocht je ergens benieuwd naar zijn op het gebied van nieuwsgierigheid en experimenteren, vraag het gerust door te reageren op deze nieuwsbrief.


♥️ Mijn Favoriete Dingen

🎥 Docu: Arnold

Op de vraag: ‘In wie moet ik me verdiepen voor mijn onderzoek naar nieuwsgierigheid?’ werd Arnold Schwarzenegger meerdere keren genoemd. Dus keek ik de documentaire op Netflix. Conclusie: De man is een legende. En wat hij heeft bereikt is ongekend. In bodybuilden, in het vastgoed, in zijn filmcarrière en in de politiek. Maar ik ben er niet over uit of nieuwsgierigheid hem dreef. Los van dat, de docu is meer dan de moeite waard.

📱 App: Headspace

Met een baby in huis is het ineens exponentieel drukker. Vooral in mijn hoofd. Daarom grijp ik terug naar een bewezen experimenten: Headspace. 10 minuten per dag maken me kalmer, geduldiger en over het algemeen een leuker mens (denk ik). En ik mag 30 dagen gratis weggeven. Dus als je interesse hebt, de eerste die reageert, krijgt de code.

📗 Boek: Leonardo da Vinci van Walter Isaacson

Iedereen kent Leonardo da Vinci, maar van hoe fascinerend hij is, had ik tot een aantal weken geleden, geen idee. De biografie van Walter Isaacson is wel dik en op sommige plekken taai, maar staat vol wijze lessen en weetjes. Het staat daarom op mijn to do lijst om volgende week te schrijven over Leonardo da Vinci’s to do lijst. Die is uniek in zijn soort.

✍🏼 Quote van de week

I have been impressed with the urgency of doing. Knowing is not enough; we must apply. Being willing is not enough; we must do

— Leonardo da Vinci


Ps; De beste manier om mij te steunen is door het kopen van mijn boek of me te boeken voor een lezing.

Deze post verscheen op 13/09/23 als nieuwsbrief. Wil je deze nieuwsbrief elke week in je inbox ontvangen? Meld je aan!

⬇️⬇️⬇️

Previous
Previous

To do lijst 📝

Next
Next

Luisteren 🙉