Kevin Weijers

Spreker | Chief Exploration Officer | Schrijver

Home
Home
Spreker
Spreker
Schrijven
Schrijven
21dagenicon
21 dagen niet klagen
Contact
Contact

Tips voor een risicoloos en gemiddeld leven

Wil je een risicoloos, gemiddeld en onopvallend leven? Volg deze tips:

Opleiding
Stel niet te veel vragen. Doe gewoon wat anderen doen. Op dezelfde manier als zij. Iedereen doet het niet voor niets zo, toch? O nee, geen vragen stellen. Ga naar school omdat het moet en niet omdat je iets wilt leren. Kies een opleiding waarmee je je opties open houdt. Iets waar je later geld mee kunt verdienen. Geld maakt namelijk gelukkig. Of je elke dag doet waar je blij van wordt, ontdek je later wel. Stamp in je hoofd wat ze op de tentamens vragen en denk er verder niet over na. Haal zesjes omdat het voldoende is, en haal je diploma voor het papiertje. Daar gaat het toch om?

Werk
Werk 40 uur per week. Soms zelfs 45. Schep op over je overwerk. Ruil je tijd voor geld. Accepteer dat werk niet leuk is. Zorg dat je doet wat anderen van je verlangen. Beantwoord alle vragen direct. Zorg dat aan het einde van de dag je inbox leeg is en je alle verzoeken hebt afgehandeld. Ga naar alle vergaderingen waarvoor je wordt uitgenodigd. De tijd van anderen is kostbaarder dan die van jezelf. Verzin smoesjes. Maak excuses. Het maakt niet uit als je te laat bent, daar kun je niets aan doen. Zeg sorry. Zeg het niet als je ergens anders over denkt. Je weet nooit hoe anderen reageren. Misschien gaan ze zelfs wel iets van je vinden. De kans bestaat altijd dat niet iedereen positief is. Dit wil je toch niet?

Nieuwe dingen
Probeer niets nieuws. Je weet nooit hoe het uitpakt. Misschien kun je het helemaal niet en voor hetzelfde geld gaat het fout. Voorkom fouten. Maak ze niet. Dek jezelf in. Zorg dat als er wel iets fout gaat, het nooit jouw schuld is. Bedenk altijd waarom iets niet kan. Houd je aan de regels. Ze zijn er niet voor niets. Nieuwe dingen werken niet. Als je je lang genoeg stilhoudt en doet wat wordt gevraagd, blijft alles zoals het is. Dat wil je toch?

Denken, niet doen
Droom over dingen. Doe ze niet. Doen kan mislukken. Dromen mislukken nooit. Of klaag. Klagen mislukt ook nooit. Ga niet alleen met een backpack op vakantie. Je weet nooit wat je te wachten staat. Leer geen instrument spelen. Het leren kost veel te veel tijd. Je wordt toch nooit beroemd. Je hebt wel iets beters te doen.

Anderen
Kijk op de televisie hoe slecht anderen het doen. Of kijk op de televisie naar hoe anderen televisie kijken. Schulden, overgewicht en talloze andere problemen. Concludeer dat het met jou zo slecht nog niet gaat. Verzamel mensen om je heen die precies zo denken als jij. Laat je eigen blijdschap afhangen van het aantal likes op Facebook. Het gaat om kwantiteit. Meer, groter en sneller. Niet de kwaliteit. Leg altijd aan anderen uit waarom je iets doet. Luister naar iedereen en pas je aan. Iedereen moet je snappen. Dat is belangrijk.

Gezondheid
Zorg niet goed voor jezelf. Het is onzin dat sporten en gezond eten belangrijk is. Je hoeft niet elke nacht minimaal zeven uur te slapen. Vier – hooguit vijf – is meer dan voldoende. Het kan prima met koffie en Redbull. Je bent toch geen watje?

Later
Maar de belangrijkste tip heb ik bewaard voor het laatst: Denk altijd aan later en geniet niet van nu. Heb spijt van de dingen die je hebt gedaan. Het kon slimmer, anders of beter. Houd jezelf voor dat als je later met pensioen bent, je echt gaat genieten. Dat wordt jouw tijd. Tel af. Spaar. Alles wat je nu investeert, betaalt zich later dubbel en dwars terug.

Want als je dit allemaal doet, hebben ze het tijdens het journaal altijd over je: Het gemiddelde…

Wat wil je nog meer?

###

Help mij anderen te helpen: Iets aan deze blog gehad? Wil je hem delen?

Updates ontvangen: Meld je aan voor automatische updates

Volgende experiment: Ik schrijf een boek over experimenteren, lees je mee?

Laatste Artikelen

Wat je elke dag doet

Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw. Je wordt dik tussen oud & nieuw en kerst. Deze gevleugelde uitspraak is van Michael Kortekaas. Het gaat niet om die

Read More »