Kevin Weijers

Spreker | Chief Exploration Officer | Schrijver

Home
Home
Spreker
Spreker
Schrijven
Schrijven
21dagenicon
21 dagen niet klagen
Contact
Contact

S01E05 | Ruud Veltenaar over trends en ontwikkelingen naar een nieuwe wereld

Bij het ontbreken van een eigen plan, word je onderdeel van het plan van een ander
— Ruud Veltenaar

In deze aflevering van de podcast ‘Experimenteren met..’ spreek ik met spreker, trendwatcher, filosoof en bijzonder hoogleraar: Ruud Veltenaar.

We kennen elkaar via het Sprekershuys, en in plaats van het journaal te volgen, klop ik vanaf nu aan bij Ruud als ik echt wil weten wat er allemaal speelt in de wereld.

Volgens Ruud verschuiven we met zijn allen van het mantra van de 20e eeuw: ‘bedrijven gebruiken mensen voor meer winst’, naar het mantra van de 21e eeuw: ‘mensen gebruiken bedrijven (en technologie) voor een betere wereld’.

Ruud is gefascineerd door deze transformatie. De podcast gaat over de trends en ontwikkelingen die daar bij horen. Sociaal-economisch (gat tussen arm en rijk), ecologisch (de staat van de planeet), en spiritueel (mensen leven naar de verwachtingen van anderen). En vooral, wat jij en ik daar mee kunnen.

Want dit soort grote onderwerpen vind ik vaak lastig te vatten, omdat ze zo groot zijn. Ook omdat ik me soms een druppel op een hete plaat voel. Ruud begrijpt, maar bestrijdt dit, en weet deze grote en complexe onderwerpen juist begrijpelijk, simpel en uitvoerbaar te maken.

Verder hebben we het onder andere over:

  • Hoe je focus verlegt van de korte naar de lange(re) termijn
  • Hoe je om gaat met angst, falen en fouten maken
  • Waarom experimenteren essentieel is om je potentieel te ontdekken
  • Wat hij aan zijn studenten en eigen kinderen meegeeft
  • Hoe hij zelf op de hoogte blijft van alle trends en ontwikkelingen

en zoals altijd, nog veel, en veel meer..

Ik hoop dat je nog meer leert van Ruud dan ik, en dan is het nu tijd voor mijn interview met Ruud Veltenaar.

Luister naar aflevering 5 van ‘Experimenteren met..’ met Ruud Veltenaar

Of via iTunes of Stitcher

Shownotes en meer over Ruud

Als je Ruud Veltenaar wil boeken als spreker, ga dan naar Het Sprekershuys.

Voor meer informatie over Ruud, en alles wat hem bezig houdt, ga je naar www.ruudveltenaar.nl.

De 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties

Tot slot

Als je het interview met Ruud leuk vond, vind je de afleveringen met Joseph Oubelkas — die 4,5 jaar onterecht vastzit in een Marokkaanse gevangenis, het interview met Martijn Aslander over hoe je een betere spreker wordt, de avonturen van Foppe de Haan, en mijn gesprek met topsportpsycholoog Rico Schuijers over mentale kracht, omgaan met stress, en presteren onder druk, ook leuk. En mocht je tips hebben, hoe ik een betere interviewer wordt, en over wie ik nog meer moet interviewen, laat je het me weten?

Voor nu bedankt voor het luisteren!

— Kevin


Ps; I’m the CEO (Chief Exploration Officer) of Around the World in 80 Experiments. A challenge to launch new ideas at companies around the world in exchange for food and shelter. I also do public speaking at companies and business events on the project and the topics of curiosity, creativity, and experimentation. To never miss the bi-weekly update, sign up below.

Laatste Artikelen

Wat je elke dag doet

Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw. Je wordt dik tussen oud & nieuw en kerst. Deze gevleugelde uitspraak is van Michael Kortekaas. Het gaat niet om die

Read More »