Kevin Weijers

Spreker | Chief Exploration Officer | Schrijver

Home
Home
Spreker
Spreker
Schrijven
Schrijven
21dagenicon
21 dagen niet klagen
Contact
Contact

Ik heb hem zelf ook…

‘Ik heb hem zelf ook’, zegt de jongen in de beroemde Tempo-Team reclame. Terwijl hij zittend op een toilet op de sanitair afdeling van een bouwmarkt – die hij voor een dag alleen runt – opkijkt naar twee klanten.

Bij het zien van deze reclame moest ik altijd hard lachen om die ene zin: ‘Ik heb hem zelf ook.’ Het is natuurlijk dé standaard verkooptruc. Niemand trapt er in. En is totaal niet meer van deze tijd.

Practice what you preach
Toch wordt vaak verbaasd aan mij gevraagd: ‘Gebruik je dan écht geen e-mail?’ ‘Nee, ik gebruik écht geen e-mail’, is dan mijn antwoord. Ik leer en help namelijk anderen slimmer samenwerken zónder e-mail. Omdat ik zelf ook zónder e-mail werk. Omdat voor mij de voordelen van e-mail niet opwegen tegen de nadelen ervan. Omdat ik zelf heb ervaren hoe het slimmer, effectiever en vooral leuker kan.

Het is toch heel logisch dat ik alleen deel wat ik zelf heb getest, doe of gebruik?

Logisch of toch niet?
‘Slimmer samenwerken? Wat leuk joh!’, zegt de man in pak op het congres waar ik ben. ‘Zonder e-mail? Sjonge, interessant zeg!’ ‘Maar doe je dan scrummen ofzo?’ vraagt een vrouw aan de andere kant van de statafel. ‘Scrummen… Dat is toch ’s ochtends kort samenkomen om te delen wat je de rest van de dag gaat doen?’ vraagt de man in pak. ‘Kun je daar wat meer over vertellen? Ik ben namelijk verkoper en wij verkopen die verrijdbare borden daarvoor. Is echt booming business…’

Het punt is denk ik duidelijk.

Iets delen wat ik zelf heb gedaan
Maar goed, de reden van deze blog is dat ik een online course gevolgd heb van Seth Godin. Seth schrijft boeken en heeft een dagelijkse blog. En nu dus een online course gemaakt op Udemy hoe je kunt starten als freelancer.

De hoofdboodschap (voor mij), sluit aan bij zijn laatste boek: ‘What to do when it’s your turn. And it’s always your turn’

Kosten: $31. Enorm waardevol. Veel praktische tips. Goede voorbeelden. Een absolute aanrader. Ook als je geen freelancer bent of wilt worden.

Doe er je voordeel mee. Je vindt de course hier.

###

ps; Ik krijg geen enkele vergoeding voor het delen van deze link. Ik ben gewoon fan van Seth, en zijn werk.

Automatisch updates ontvangen? Meld je hier aan.

Laatste Artikelen

Wat je elke dag doet

Je wordt niet dik tussen kerst en oud & nieuw. Je wordt dik tussen oud & nieuw en kerst. Deze gevleugelde uitspraak is van Michael Kortekaas. Het gaat niet om die

Read More »