21 dagen niet klagen 📿
We rijden in de auto en iemand op een e-bike stuurt ineens de weg op. Ik rem, zeg iets over de dame, haar opgevoerde fiets, haar rijstijl, de afwezigheid van een helm en haar fietstassen.
Naast me hoor ik: “Wat is er met jou aan de hand? Vroeger irriteerde je je daar nooit aan. Op mijn werk vroeg iemand me laatst nog hoe het is om samen te zijn met de schrijver van ‘21 dagen niet klagen’…”
Oeps.
Thuis deed ik daarom wat ik 4 jaar geleden ook deed. Ik opende een la, pakte een bandje (ja, opnieuw een witte), en deed hem op mijn pols.
“Zo, daar gaan we weer. 21 dagen niet klagen, niet schelden en niet roddelen. Denk je dat ik het nog kan?” vraag ik strijdbaar aan mijn vriendin.
“Wil je een eerlijk of een politiek correct antwoord?” lacht ze terug.
Het is duidelijk dat het (opnieuw) een hele uitdaging wordt. En het is niet dat ik ineens heel negatief ben. Maar ongemerkt zijn er wat dingetjes ingeslopen, waar ik graag weer van af wil. Dus is het tijd voor een opfrisser.
Ik ben inmiddels (pas) twee dagen onderweg en het bandje zit nog steeds keurig om mijn linkerpols. En daar zit hij wat mij betreft prima.
Als je benieuwd bent waar ik het over heb, scroll even naar beneden voor een uitgebreidere uitleg over de ‘21 dagen niet klagen challenge’. En er heeft zelfs een jongen een boek over geschreven dat wellicht leuk is voor de vakantie.
Tot volgende week,
Kevin
♥️ Mijn Favoriete Dingen
🙊 21 Dagen Niet Klagen Challenge
De 21 dagen niet klagen challenge is oorspronkelijk bedacht door Will Bowen, een Amerikaanse pastoor. Ik heb een aantal jaar terug wat met de regels gespeeld. En de definitie van Rico Schuijers gehanteerd: ‘Klagen is negatieve feedback geven op een situatie zonder de intentie die te willen veranderen.’ Voor meer informatie, lees je dit artikel.
📚 Boek: 21 dagen niet klagen
Zoals ik zei, er is zelfs een jongen die hier een boek over heeft geschreven. Ik moet wel eerlijk zijn, alleen het laatste deel van dit boek(je) gaat over niet klagen. Het grootste deel gaat over alle experimenten die de schrijver deed toen hij de wereld rondreisde en bedrijven hielp in ruil voor eten en onderdak.
📿 ‘Maar dan heb ik zo’n bandje nodig’
Elke keer als ik schrijf of vertel over deze challenge, zegt iemand me: “Maar dan heb ik wel zo’n (wit) bandje nodig.” Los van dat dat helemaal niet zo is, begrijp ik het wel. Het bandje is namelijk een herinnering. En als je op dag 6, 12, of 20, wel klaagt, scheldt of roddelt, wissel je het bandje van pols en begin je weer opnieuw. Je kunt hiervoor elk willekeurig bandje gebruiken. Of naar www.lotsofrope.nl gaan —een website van de dochter van een goede vriend— en een leuk bandje uitzoeken.
✍🏼 Quote van de week
Klagen is negatieve feedback geven op een situatie zonder de intentie iets te willen veranderen.
Van topsportpsycholoog Rico Schuijers.
Deze nieuwsbrief om de week in je inbox ontvangen? Meld je aan!
⬇️⬇️⬇️