21 dagen niet klagen challenge is viral, wat nu?

Over de aandacht voor de 21 dagen niet klagen challenge mag ik niet klagen.

Pa-doem tsss!

EditieNL, radio interviews, en 33.000 comments op een Facebook bericht is best veel. Ook al heeft menig kattenfilmpje dat ook..

Het is natuurlijk wel tof dat dit idee —21 dagen niet klagen, schelden en roddelen— zo aanslaat. Ik kreeg een hoop vragen. Maar wat doe je dan als zoiets ineens ‘viral’ gaat?

Eerlijk gezegd — Ik weet het niet zo goed.

Ga je polsbandjes verkopen?
Een duidelijke nee. Een carrière als rubberen bandjes verkoper heb ik nooit geambieerd. Iedereen die er 1 wil, kan me wel een berichtje sturen en dan kunnen we kijken wat we kunnen regelen. Maar je kunt gewoon elk bandje gebruiken.

Ga je de 21 dagen niet klagen challenge claimen als idee?
Ook nee. Het oorspronkelijke idee is van Will Bowen. Ik heb het alleen gedaan en het via mijn blog opnieuw onder de aandacht gebracht. Will heeft volgens zijn website al 11 miljoen bandjes weggegeven (Go Will), en met zijn boek A Complaint Free World, gaat hij voor een klaagvrije wereld (Go Will).

Ga je de challenge verder spreiden?
Ja, absoluut. Ik geloof enorm in de voordelen van de niet klagen challenge. Iedereen (die dat wil) kan direct beginnen. Geen excuses. Net als de 13-jarige dochter van een goede vriend, en de 72-jarige man van wie ik een email kreeg: Bandje om, en gaan.

Waarom 21 dagen niet klagen?
Naast het praktische, staat het wetenschappelijke stuk van de challenge ook als een huis. Gedragswetenschappers houden 21 dagen aan als de periode die nodig is voor blijvende gedragsverandering. En ook al snapt iedereen dat je aan klagen precies niets hebt, helpt het dat onderzoek aantoont dat door klagen verbindingen in je hersenen ontstaan die je aandacht sturen naar het negatieve, waardoor je nóg vaker gaat klagen. Een vervelend vicieus cirkeltje. Met name voor je partner.

Help je mee met het spreiden van de 21 dagen niet klagen challenge?
Lees hier het artikel voor meer informatie.
Kijk hier het item dat EditieNL maakte (ik ben die blonde).
Lees hier het artikel dat RTL nieuws maakte.

En het belangrijkste, doe een bandje om en tag je klaagmaatje ?


Heb je andere ideeën of doe je mee aan de challenge, let me know!.

Wil je mijn artikelen en boekentips 1x per maand ontvangen, meld je hier aan.