OVER KEVIN

Square

WIE BEN JE?

Vooral iemand die zijn nieuwsgierigheid volgt. Daarom ben ik 80experiments gestart. Voor deze challenge help ik bedrijven over de hele wereld met experimenten bestaande problemen op te lossen en nieuwe ideeën uit te voeren.

Om antwoord te geven op de vraag, mijn naam is Kevin Weijers. 28 jaar geleden ben ik geboren in Heemstede, en opgegroeid in Lisse. Nu is Leiden mijn thuisbasis. Verder was ik ooit ambtenaar en voetballer. Nu ben ik ondernemer, en lees, reis, en schrijf ik veel. Ook ben ik graag fit, en neem ik mezelf in het algemeen niet te serieus.

WAT DOE JE PRECIES?

Ik leer bedrijven experimenteren. Wat ik daar precies voor doe, wisselt. Daarom houd ik dat hier bij. Wat voor anderen soms lastig is — daar schreef ik hier een stukje over. Wat ik nu doe om bedrijven te leren experimenteren, weet ik wel:

80experiments

80experiments startte eind 2015 als een idee: De wereld rondreizen door mijn werk te ruilen voor eten en onderdak met bedrijven in het buitenland. De teller staat op 18 experimenten in 12 landen. Van een advocatenkantoor in Singapore tot een middelbare school in een township in Kaapstad. Simpel gezegd, het is best een avontuur. Over 80experiments vind je hier meer.

Spreken

Door 80experiments, wordt ik steeds vaker gevraagd mijn verhaal te vertellen bij bedrijven en op congressen. Waarom is het belangrijk ruimte te maken voor creativiteit en spontaniteit, en niet alles dicht te plannen, te regelen en te organiseren? Hoe maak je complexe dingen, weer simpel? Hoe vertaal je ideeën naar concrete acties? Hoe ontwikkel je een experimentele mindset? Over mij als spreker vind je hier meer.

The Culture Canvas

Een van de experimenten waar ik een beetje in ben blijven hangen, is de de Culture Canvas: We helpen teams en bedrijven over de hele wereld met gezond verstand hun cultuur te vormen, slimmer samen te werken (op afstand), en zo succesvoller te zijn. En ik hebt ontdekt dat ik het bouwen van een bedrijf ook leuk vindt. Over de Culture Canvas vind je hier meer.

Reizen

Door 80experiments heb ik gemerkt dat er vergeleken met Nederland, best veel buitenland is. En had ik al gezegd dat ik mezelf niet te serieus neem? Mooi. Reizen helpt hierbij. Het helpt me dingen in perspectief te zien. Dit vind ik belangrijk, en daarom ben ik als gevolg eigenlijk elke maand wel in het buitenland.

Lezen

In het algemeen willen mensen meer lezen dan ze doen. Ik ben geen speedreader, het tegenovergestelde. Maar ik maak tijd, en lees gewoon vaak. Door de jaren heen heb ik zo honderden boeken gelezen. Al een tijdje geef ik boekentips via mijn online boekenkast. Misschien iets voor jou? Over de boekenkast vind je hier meer.

Schrijven

De experimenten, het ondernemen, het reizen, en de boeken, hebben allemaal één doel: Leren. Het delen van wat ik leer doe ik door te schrijven. Hier, in het Nederlands. En hier als schrijver voor startupgrind.com in het Engels.

WAT DEED JE EERST DAN?

Natuurlijk werd ik niet op een dag wakker, en deed ik dit allemaal. Pas wel op, onderstaande uitleg lijkt heel logisch. Eerst deed ik dit, en toen kwam dat op mijn pad, en rolde ik daar in… Zo gaat het natuurlijk helemaal niet. Maar achteraf lijkt alles logisch, en het vertelt makkelijker. Kortom, voor dit alles:

In 2006 begon ik na de HAVO en een poging op de ALO aan mijn studie Integrale Veiligheidskunde.

In 2008 startte ik bij de Gemeente Amsterdam als veiligheidsadviseur.

In 2013 stopte ik als ambtenaar met email. Na 3 maanden deed ik mijn full time baan in 10 uur per week.

Ik startte deze blog om uit te leggen hoe, en werd ik gevraagd als spreker. Vervolgens nam ik ontslag, en deed ik een challenge om 50 presentaties te geven in 15 weken.

In 2016 heb ik een jaar de wereld rondgereisd door mijn werk met bedrijven te ruilen voor eten en onderdak — dat was super tof.

80experiments is zeker nog niet klaar, de vorm is nu alleen iets anders. En wat ik nu doe, heb ik hierboven al verteld.

MAG IK JE NOG IETS VRAGEN?

Natuurlijk mag dat. Als je een vraag hebt, stel hem gerust.