Hoeveel geef je gratis weg?

Hoeveel geef je gratis weg

Vorige week vroeg iemand aan me, waarom geef je al je kennis weg? Los van dat het niet ál mijn kennis is, heeft het me de afgelopen week bezig gehouden. De conclusie: Waarom zou ik níét alles weggeven? Het is toch niet van mij…

Alles wat ik doe en deel, is geïnspireerd door ideeën, concepten en principes van anderen. Kennis en informatie die ik – meestal – gratis heb gevonden op het internet.

Wanneer iedereen toegang heeft tot dezelfde hulpmiddelen, is het hebben van het hulpmiddel op zichzelf niet de meerwaarde. – Seth Godin

En zo is het ook met kennis en informatie. Alles is beschikbaar. Gratis. Voor iedereen. Alles. Een kwestie van zoeken. Het is alleen wat je doet met die kennis en informatie wat jouw toegevoegde waarde bepaalt.

Ik geef mijn kennis weg, maar na afloop heb ik niet minder kennis. – Martijn Aslander

En dat is het mooie. Ik geef in mijn blogs kennis weg, maar raak het niet kwijt. Sterker nog. Ik krijg er heel veel voor terug. En nee, dat hoeft niet altijd in de vorm van geld te zijn. Een nieuw contact, een nieuw idee of een compliment zijn ook heel waardevol.

Het aan elkaar koppelen en delen van kennis en informatie leidt tot mooie dingen. Mijn opa leerde me vroeger een wijze les. Daarom blijf ik weggeven wat ik weet of denk te weten. De wijze les? Alles komt terug…

###

Updates ontvangen: Meld je aan voor automatische updates

Leestip: Bekentenis, hoe ik mijn fulltime baan in 10 uur per week deed

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.