THE CULTURE CANVAS

WE ZITTEN MIDDEN IN DE TOEKOMST VAN WERK

Teams zijn verspreid over verschillende kantoren, steeds meer mensen werken vanuit huis, en email wordt ingewisseld voor Slack, Asana of Basecamp. Alles is Agile of Lean. Of beide. En zelfsturende teams worden steeds populairder.

Terwijl deze ontwikkelingen talloze mogelijkheden bieden, zien we veel mensen, bedrijven en organisaties, worstelen. Work-life balance is het woord van 2017, deadlines worden nog steeds gemist, en terwijl iedereen praat over de nieuwste apps, zijn we steeds drukker met zijn allen.

WAAROM THE CULTURE CANVAS?

Gefascineerd door de vraag: “Wat maakt een succesvol team, succesvol?” ben ik tijdens een van mijn experimenten met een innovatiebureau in Kaapstad op zoek gegaan naar een antwoord.

Gesteund door Google, ontdekten we dat meer technologie de oplossing niet is. Het gaat om mensen, teamdynamiek en organisatiecultuur. Grote, vage begrippen, waar je weinig mee kunt, maar juist mee aan de slag wilt.

HOE GEBRUIK JE THE CULTURE CANVAS?

De Culture Canvas start het gesprek binnen teams en organisaties over hoe we samenwerken. Het lost op wat we vanzelfsprekend vinden, maar juist over het hoofd zien. En het laat ruimte voor eigen specifieke wensen.

Je kunt makkelijk zelf aan de slag door het Canvas en (gratis) e-book te downloaden. Ook helpen we teams en organisaties met het toepassen van The Culture Canvas via inspiratiesessies, workshops en 8-weken-team-experimenten.

WAT IS DE CULTURE CANVAS?

De Culture Canvas is het antwoord op de vraag: Waar begin je?

WAAR HELPT THE CULTURE CANVAS BIJ?

  • Het gesprek starten over hoe je slimmer kunt samenwerken.
  • Het managen van verwachtingen en het maken van werkafspraken.
  • Het samen vinden van de juiste werk-privé balans.
  • Het ontdekken wat binnen jouw team of organisatie werkt.
  • Het experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken.

The Culture Canvas maakt vooral de Toekomst van Werk uitvoerbaar. Zodat je direct aan de slag kunt, team voor team, op een manier die vanzelf spreidt.

WAAR HELPT THE CULTURE CANVAS NIET BIJ?

  • Het formuleren van je visie en organisatiedoelen.
  • Het ontdekken van je purpose.
  • Het verbloemen van een reorganisatie.
  • Het vinden van een one-size-fits-all aanpak (die bestaat niet).

WIE GEBRUIKT THE CULTURE CANVAS AL?

Als je nu met The Culture Canvas aan de slag wilt, hoor je nog net bij de early adopters. We hebben al wel heel wat tests gedaan, veel geleerd, en we werken met verschillende (internationale en grotere) organisaties als: Philip Morris International (Antwerpen), GREY Advertising (Johannesburg), en CM-Telecom (Amsterdam).

NIEUWSGIERIG, WAT NU?

Nieuwsgierig of The Culture Canvas iets voor jouw team of organisatie is? Download dan vooral hier het (gratis) e-book en de Canvas. Uiteraard kun je me ook altijd een berichtje sturen of op een andere manier contact opnemen.