HET BOEKEXPERIMENT

Square

Voor iedereen die (g)een idee heeft en klaar is om te beginnen.

Het boek is het verhaal van een millennial die op eigen wijze de wereld rondreist. Door bedrijven te helpen experimenteren. Niet voor geld, maar in ruil voor eten en onderdak..

In twee jaar deed ik 25 experimenten in 14 landen. Ik ontmoette de meest bijzondere mensen, sliep op de meest bizarre plekken, en at de meest ondefinieerbare dingen..

Het boek is een experiment. Ik schrijf het in Google Drive. Als je het nu bestelt, ben je een held. Ook kun je meelezen met wat ik schrijf tot het boek af is (eind april 2018)!

BESTELLEN


WAAROM DIT BOEK?

Ik heb altijd al een boek willen schrijven. Vooral omdat ik schrijven leuk vind. Maar een boek heeft een verhaal nodig. In ieder geval als je wilt dat het ook gelezen wordt. En dat verhaal had ik niet. Toen heb ik geprobeerd een verhaal te verzinnen. Dat lukte niet. Toen hoorde ik iemand zeggen:

“Als je interessante dingen wilt schrijven, moet je eerst interessante dingen doen.”

Daarom help ik al twee jaar lang bedrijven rond de wereld ideeën te vertalen naar experimenten, in ruil voor eten en onderdak.

Zonder van te voren een plan te hebben, stapte ik in een vliegtuig naar Hanoi. Het bracht me naar de meest bizarre plekken. Van de boardroom van een advocatenkantoor in Singapore tot werken bij een middelbare school in een Township van Kaapstad, en alles (nou ja, bijna alles) wat daar tussen zit.

Als ik onderweg in een bar een biertje dronk, zei meestal wel iemand: “Wow, interessant, daar moet je een boek over schrijven.” Ik vroeg dan altijd: “Zou je het dan ook lezen?” Iedereen, misschien uit beleefdheid, zei ja.

Op het vliegveld van Kaapstad merkte ik dat mijn backpack zwaarder was dan toen ik vertrok. De verhalen zitten er in, en ik wil het opschrijven. Niet als een zelfhulpboek. Maar een non-fictie roman. Met hier en daar een les.

Nieuwsgierig?

Mooi. Nieuwsgierigheid is genoeg.

En als je het nu bestelt, ben je een held.

Want ik schrijf het in Google Drive, Zo kunnen anderen (hopelijk jij) direct meelezen, op de hoogte blijven, en teksten voorzien van ideeën en opmerkingen. Of lachen uit puur leedvermaak als ik weer eens worstel met een writer’s block. Uiteraard krijg je het boek opgestuurd als het af is.

BESTELLEN