80EXPERIMENTS

Op 3 december 2015 stapte ik met een enkeltje Hanoi, een backpack, en een grijns van oor tot oor in een vliegtuig voor het begin van een zelfverzonnen avontuur: 80experiments.

Een challenge mijn werk te ruilen voor eten en onderdak met bedrijven rond de wereld.

WAAROM 80EXPERIMENTS?

Ik wilde onderdeel zijn van andere culturen, en echt ervaren hoe andere mensen op andere plekken wonen, werken, eten en leven. En niet alleen de hotspots van Tripadvisor afvinken.

HOE IS HET ME VERGAAN?

Via een TEDx-talk deelde ik mijn idee (en wens) met de wereld. Ruim 50 uitnodigingen uit de meest exotische landen waren het bizarre gevolg. In de eerste 8 maanden deed ik in 18 experimenten, in 14 verschillende landen. Van een advocatenkantoor in Singapore, waar ik me in de boardroom in een aflevering van Suits waande, tot slapen op een matras op de grond, en gymles geven op een middelbare school in een township in Kaapstad.

Kortom, het was me het tripje wel…

En mijn nieuwsgierigheid kon zijn geluk niet op, tot ik tijdens een korte break in Nederland een ontstoken hartvlies bleek te hebben. Dit gooide roet in het eten op de ochtend dat ik het avontuur zou vervolgen in Stockholm. Na mijn herstel van 2 maanden, deed ik nog 1 reisexperiment. En nu is de vorm iets veranderd.

EN WAT NU?

Deed ik eerst de experimenten in ruil voor eten en onderdak, nu vraag ik (binnen de mogelijkheden) een vergoeding. Niet om winst te maken, maar om de trip te betalen. Wat overblijft gaat naar een goed doel.

Deed ik eerst de experimenten achter elkaar, nu doe ik ongeveer 1 experiment per 6 weken. En tussendoor ben ik vaker in Nederland.

Een experiment duurt meestal 5 dagen. En is bedoeld een bestaand probleem op te lossen, of een nieuw idee uit te voeren. Zo werkte ik al aan de marketing strategie van een advocatenkantoor, de recruitment strategie van een 2D animatiestudio, en verkocht ik loopbandbureaus. Ja, dat lees je goed: loopbandbureaus.

WEET JIJ EEN EXPERIMENT VOOR MIJ?

Heb je (of ken je iemand met) een probleem dat schreeuwt om een oplossing, of een idee dat niet kan wachten uitgevoerd te worden? En wil je dat op de 80experiments manier doen? Laat je het me dan weten?


Ps;

Aanmelden voor updates van mijn experimenten (en boekentips) kan hier.
Op zoek naar een spreker voor je event? Boek mij hier.